Trzech panów – Olivier Paul-Morandini, właściciel szanowanej winiarni Fuori Mondo, razem z Yannickiem Alléno, wybitnym francuskim restauratorem i kucharzem, który zdobył kilka gwiazdek Michelina, oraz z Paolem Carli, właścicielem kopalni marmuru Henraux – wpadło na niezwykły pomysł. Skoro w starożytności i potem wino dojrzewało w ceramicznych lub glinianych amforach, dlaczego nie pójść krok dalej i nie kazać mu leżakować w marmurze? Co wymyślili, wprowadzili w życie i właśnie trafia na rynek wino Fuori Marmo 2019 Cabernet Sauvignon – trunek absolutnie niezwykły.
Szkło, szlachetny papier, drewno – ekskluzywne produkty doskonale się czują w opakowaniach wykonanych z tradycyjnych materiałów
Ręcznie wykonane tłoczenia w etykiecie wina Fuori Marmo 2019 Cabernet Sauvignon imitują celowo marmur.
Foto: Arnaud Bachelard
Tags:
- produkty luksusowe
- iPhone
- Wino
- rynek wina
- luksusowe opakowania