Barszcz czerwony gęsty jak krew, pyszny jak pokarm bogów, podawany na wigilijny stół razem z kołdunami z nadzieniem ze śledzi i grzybów. Barszcz czerwony to najpopularniejsza potrawa wigilijna, która zawsze zachwyci każdego gościa. Dowiedz się od Magdy Gessler, jak prawidłowo przygotować barszcz czerwony.

barszcz2

Choć wszyscy mamy apetyt na tradycyjnie obfitą polską wigilię, to wciąż jeszcze z rzadka zasiadamy do tej uroczystej kolacji wystarczająco... głodni. Wigilijny głód trzeba w sobie wzbudzić, dobrze zrobi nam choćby tydzień rybnej diety, podczas której nie tylko jemy mało i bardzo lekko, lecz także zapominamy o istnieniu jedzenia po godzinie 18. Ten jedyny w roku wieczór będzie tym pyszniejszy, im bardziej wyposzczeni do niego przystąpimy.

Barszcz na wigilię — przepis Magdy Gessler

Źródła: Newsweek_redakcja_zrodlo
Tags:
  • barszcz czerwony
  • święta
  • kołduny
  • barszcz
  • Przepisy
  • wigilia