Magda Gessler i jej śledź po kaszubsku. "Wszystkim, którzy właśnie teraz nabrali niepohamowanej ochoty na śledzia, a są wyjątkowo niecierpliwi, proponuję zjedzenie śledzia w oleju z ugotowanymi w łupinach ziemniakami, kwaśną śmietaną i cebulką dymką oraz grubo mielonym pieprzem".

112513447 xl

Ze świeżych, bałtyckich ryb najlepiej wychodzi mój śledź po kaszubsku. Mój, bo odrobinę zmodyfikowałam tradycyjny sposób przyrządzania śledzia w nadziei, że efekt końcowy zachwyci niejednego Kaszuba. Taki śledź może bardzo długo przetrwać w zalewie, a przyrządza się go nader prosto.

Śledź po kaszubsku — prosty przepis

Źródła: Newsweek_redakcja_zrodlo
Tags:
  • Boże Narodzenie 2020
  • śledź
  • Śledzie po Kaszubsku
  • przepis
  • Magda Gessler
  • wigilia